Har blivit en jäkel på att koka fiskgrytor (tycker jag själv), och i trettondagshelgen gjorde jag denna fiskgryta som fick fem fiskar av fem möjliga sa Rantafar. 1/2 fänkål paprika, jag hade en röd snackpaprika 1/2 purjolök 1 msk timjan, 1 msk cyrry, 1 msk dragon, 1 påse saffran Fräs grönsakerna och kryddorna i smör, slå på krossade tomater, fiskbuljong 1 tärning (jag kokade lite buljong på räkskal) 2 dl vitt vin, 3 dl vatten, Koka i 15 minuter. Slå på grädden 2 dl , och koka ytterligare 10 minuter. Tärna ned fisken, jag hade havsöring och makrill i frysen så det fick det bli, annars kan man ta den fisk man vill ha. Lägg ned fisken i soppan och sjud några minuter försiktigt så att inte fisken går sönder. Smaka av med salt och peppar (fiskkrydda). Red grytan med lite mjöl utrört i vatten, om du vill ha den tjockare... |