måndag 13 maj 2013

RANTAMORS KRUSKAVLADE STEKPANNEBRÖD.

Rantamors goda kruskavlade stekpannebröd.
75 g smör smältes
5 dl mjölk + 2 dl vatten
1/2 pkt jäst
salt
1/2 dl rörsocker el brun farin
2 msk sirap
4 dl grahamsmjöl + 1 tsk hjorthornssalt
resten vetemjöl , och allt blandas till en rätt lös deg som får jäsa 45 minuter.
Dela degen i bitar som rullas till bullar ca 15-17 st (kommer inte ihåg)
Värm en stekpanna, jag har en teflon,
och brukar ha värmen 6-7 på induktionsspisen...
kavla ut bullen med en kruskavel och stek direkt ca 
1 min på båda sidorna.
Allt beroende på spis och värme.
Jag brukar lägga mina tunnbröd att svalna på galler och under en bakduk.
Delar dom och slänger dom i fryspåsar och tjopp in i frysen....
Ja naturligtvis ska man ju äta en brödkaka varm där smöret smälter och rinner ned på fingrarna,
mums, mums....

TjingTjong nu har bagar`n bakat... =)  =)

onsdag 1 maj 2013

En underbar kyckling-gryta med ananas och curry....

I dag gjorde jag en så otroligt god kyckling-gryta,
ska försöka komma ihåg vad jag pulade ned i den....

Kycklinglårfilè (som jag skar ned lite)
1 st paprika (hade en orange i kylen)
Färsk ananas (bara så gott)
curry
cayennepeppar
sambal oelek
sweet & sour
ovster sauce
sveet chili sås,
spädde på sen med vitt vin å vatten...
och rosèvin som jag köpt och inte tyckte att var så himla gott...

Stek ihop allt i en gryta, och smaka av med kryddorna.
Jag  gjorde en redning av lite potatismjöl.

Koka riset först 10 minuter i saltat vatten,
sila av och tillägg olja i kastrullen och i med riset som eftekokas med
en handduk mellan kastrull och lock för att ta upp fukten i 10 minuter.....
Servera med en god sallad.
m
Mumsfilibabbagott,
som att besöka en thairestaurang.

Ha en trevlig middag...